Tentoonstelling 30 jaar

Toneelgroep Reintje viert haar 30ste verjaardag op zondag 25 februari. Tussen 11 uur en 14 uur nodigen de Reintjes het grote publiek uit in de serre van het GC Felix Sohie.

Deze keer niet voor een toneelstuk, maar voor een tentoonstelling die terugkijkt naar 30 jaar theaterplezier.

Filmpjes, foto’s en affiches zullen de bezoekers nostalgisch laten terugblikken naar de mooiste, spannendste en grappigste toneelstukken die de vereniging bracht.

Oorspronkelijk was Reintje een jeugdtoneelgroep die werd opgericht op 21 november ’88. De groep werd genoemd naar de eerste productie, Reinaert de Vos. Voornaamste initiatiefnemers waren Paul Vanloo, Vic Claes, Jos Michiels en Nelly Roef.

Al heel snel voelden de volwassenen die de jeugdgroep omkaderden de toneelmicrobe kriebelen. Na een initiatiecursus toneelspelen, voerden ze ‘De Caraïbische zee’ op.

In het jaar 2000 kwam er naast de jeugd en de volwassenen een tussengroep bij Reintje: te oud voor de jeugd, maar te jong voor de volwassenen. Het idee groeide om een eigen groep op te richten: de jongvolwassenen.

Later smolten de twee oudste groepen samen tot Reintje 18+

Een gedachte over “Tentoonstelling 30 jaar

  1. dikke proficiat voor jullie 30 jaar. Het verleden was super, jullie tentoonstelling enig en jullie ontvangst hartverwarmend. Tot binnen kort bij de volgende voorstelling.
    Groetjes, Freddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s