BOILING FROG: de personages

Bestel

Boiling Frog telt 6 personages: Adrienne en François Van den Bosch, Emma de zus van Adrienne, Anna het keukenmeisje, Pierre de tuinman en Joachim.  In september 2015 gingen Hilde Delplancke, Paula Muyldermans, Vic Claes, Patrick Charlier, Wim Nevens en ikzelf voor het eerst aan tafel zitten om, samen, het 100- pagina lange scenario te lezen.  Eén rol was nog niet ingevuld, namelijk: Anna, het dienstmeisje.  Later op het jaar kwam Aurélie Vanstallen bij het team.  Bijna iedere dinsdag en woensdag van 20 tot 22 uur kwamen we samen in Reintjes repetitielokaal.

Toneelspelen is teksten studeren en memoriseren.  Ieder heeft zo zijn methode.  Sommigen staan voor de spiegel terwijl anderen familieleden of vrienden inschakelen om te helpen.  Tekst uit het hoofd kennen is het eerste stadium.  De volgende stap is hem eigen maken aan het personage dat je speelt.  De tekst maakt niet enkel het verhaal maar ook de personages.

Een toneelstuk staat er niet vanaf dag één.  Als regisseur heb je wel een beeld van het decor, de personages en de ontwikkeling van het verhaal in je hoofd.  Dit ideale beeld wordt boetserend geëxporteerd naar de werkelijkheid.  Toneelspelen is teamwerk.  Ook de acteurs dragen bij tot het eindresultaat.  Naarmate de repetities en de tijd voorbijgaan, naarmate de acteurs één worden met hun dialogen groeit het spektakel, wordt het intenser, emotioneler.  Ook de spanning stijgt voor de naderende deadline.  Spanning ook soms plankenkoorts genoemd is een dubbel gevoel.  Positief is dat de concentratie verscherpt. Soms komt het in de buurt van faalangst wat natuurlijk minder prettig is.

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 april om 20 uur (stipt!) kan je komen kijken naar het resultaat en wij hopen dat je er plezier aan mag beleven.

Tickets kan je hier bestellen of bij Mimi’s Optiek, Gemeenteplein 29, of bij de dienst Cultuur en Toerisme in GC Felix Sohie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s