BOILING FROG: de tekst

Bestel

De keuze van een toneelstuk, een script is: werken.  Tientallen teksten passeren de revue.  Tijdens het lezen gaat de regisseur op zoek naar de coup de foudre.  Is het een goed verhaal?  Zijn de personages interessant?  Daagt de tekst uit?  “Mijn oog viel begin 2015 op het script van BOILING FROG geschreven door de Vlaamse auteur/acteur Peter De Graef,” vertelt regisseur Jan Vanderstraeten.

Waar komt die titel vandaan?  Hij blijkt gebaseerd op het BOILING FROG SYNDROME.  Een kikker is koudbloedig.  Dat wil zeggen dat zijn lichaamstemperatuur zich aanpast aan de omgevingstemperatuur.  Probeer een kikker in kokend water te zetten en hij springt weg.  Maar zet dezelfde kikker in een pan met koud water dan zal hij zich rustig laten onderdompelen.  Zet de pan met water en kikker op het vuur en wat gebeurt er?  Het water wordt warmer en de kikker blijft zitten want zijn lichaamstemperatuur past zich aan aan het opwarmende water.  Wanneer het water kookt, sterft de kikker zonder dat hij er erg in heeft.  Daar is het verhaal van BOILING FROG op gebaseerd.  Alleen, wij zijn de kikkers en de maatschappij onze omgeving.

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 april om 20 uur (stipt!) kan je komen kijken naar het resultaat en de acteurs hopen dat je er plezier aan mag beleven.

Tickets kan je hier bestellen of bij Mimi’s Optiek, Gemeenteplein 29, of bij de dienst Cultuur en Toerisme in GC Felix Sohie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s